A murit Anton Suteu

Compozitorul Anton Şuteu a murit luni, 13 septembrie,  la 63 de ani. Interpreţii şi compozitori români regretă moartea fulgerătoare a compozitorului şi profesorului Anton Şuteu.

Angela Similea: “Sunt în stare de şoc. Câtă lume pleacă în ultima vreme… Anton Şuteu era un compozitor special şi un om ales. Regret foarte tare că s-a prăpădit. Dumnezeu să-l ierte!”.

Mihai Constantinescu: “Extraordinar… Ce e viaţa noastră ? Nimic. Ce să spun? Cumplite regrete pentru dispariţia lui. Făcea parte dintre oamenii în toată puterea creatoare. Un profesor emerit, un om de muzică în adevăratul înţeles al cuvântului”.

Marcel Dragomir: “Am fost colegi de facultate. Nici nu pot să vorbesc la trecut despre el. Mi-a fost un bun coleg, extraordinar de talentat şi de avid de cunoaştere. A făcut două facultăţi: la Bucureşti şi la Roma. Era un muzician complet, care a avut o contribuţie deosebită la dezvoltarea şi profesionalizarea muzicii uşoare româneşti”.

Marina Florea: “Am auzit. Ce să spun ? Nici nu-mi găsesc cuvintele în asemenea momente. Mă minunez şi nu ştiu a câta oară aflu că pleacă oameni de valoare şi de neînlocuit. Am avut această onoare de a-i interpreta piesele. Un desăvârşit profesionist, un om de mare talent. Sunt absolut mută de uimire. Regret din tot sufletul. Dumnezeu să-l odihnească şi să-l ierte!”.

Mihai Pocorschi: “Am aflat. L-am cunoscut foarte bine. Ca muzician, l-am respectat foarte tare pentru că a reprezentat o perioadă importantă în muzica românească la un anumit nivel. Ştiu că era un profesor emerit la Conservator. Am fost colegi la UCMR-ADA. Un om minunat… Cuvintele sunt de prisos”.

Sursa: AGERPRES

 

What Next?

Related Articles