Impactul victoriilor asupra DAESH diminuat de comunicarea deficitară

 

foto The Independent

foto The Independent

Un fost angajat al Departamentului de stat al Statelor Unite a afirmat că SUA nu are o politică externă coerentă în ceea ce privește Siria.

Această declarație a fost făcută în urma afirmației conform căreia orice directivă ar comunica Pentagonul, Consiliul de Securitate Național sau Departamentul de Stat mai departe pentru politica externă, aceasta va diferi de ceea ce ar putea posta peste o oră printr-un tweet Președintele sau orice alt oficial al Casei Albe.

Alți doi importanți lideri politici internaționali, alături de Donald Trump, reușesc să creeze și să perpetueze tensiunea care se află în Orientul Mijlociu, aceștia fiind președintele turc, Erdogan și prințul arab Mohammed bin Salman. Amândoi fiind două figuri importante ale Orientului Mijlociu, reușesc să creeze confuzie în rândul opiniei publice, iar Siria și Irakul fiind statele cele mai afectate în ceea ce privește lupta antiteroristă.

Situația prezentă în ceea ce privește lupta împotriva Daesh este marcată de cucerirea Mosulului și apripierea de cucerirea orașului sirian Raqqa, cele două centre ale puterii Daesh. Totuși, deși situația de față se vede a merge înspre mai bine, imprevizibilitatea de care dau dovadă acești lideri marchează solidaritatea de care ar trebui să dea dovadă în lupta împotriva terorismului, astfel fragmentându-se capabilitatea de a acționa ca un tot unitar.

Oprea Raul-Eduard, InfoMondo

Sursa: The Independent

What Next?

Related Articles