Inundaţiile din India provoacă pierderi de vieți omenești și afectează fauna

Inundatii in India foto dl-mail.ymail.com

Inundatii in India foto dl-mail.ymail.com

Cel puţin 83 de personae au murit în inundaţiile recente din nord-vestul Indiei. Victime ale dezastrului au fost şi trei rinoceri, o specie extrem de rară. Ploile torenţiale din ultimele două săptămâni au cauzat inundaţii şi alunecări de teren în masă. Multiple regiuni din India precum Assam, Arunachal Pradesh, Nagaland şi Manipur au fost grav afectate de ieşirea din matcă a râului Brahmaputra. Potrivit autorităţilor, peste 2 milioane de oameni au fost evacuaţi.

Prim-ministrul Narendra Modi a trimis o echipă de reprezentanţi ai guvernului pentru a estima distrugerile. Într-un interviu pentru Reuters, Ministrul regiunii Assam declară că aceasta este cea mai afectată regiune, cu peste 52 de morţi.

Inundaţiile au afectat şi regiunea Kaziranga, forţând şi animalele să fugă în căutare de refugiu. Parcul Naţional Kaziranga, aflat în patrimoniul UNESCO, oferă adăpost pentru 2500 de rinoceri, dintr-un total de 3000 din toată lumea. Aproximativ 60 de alte animale, printre care mistreţi sălbatici şi căprioare au murit în urma inundaţiilor.

 

Ovidiu Lăpuşte, InfoMondo

Sursa: Reuters

 

What Next?

Related Articles