China dorește să dezvolte cooperarea cu Portugalia

Zhang Dejiang și Eduardo Ferro Rodrigues foto Xinhua

Zhang Dejiang și Eduardo Ferro Rodrigues foto Xinhua

Președintele Comitetului Permanent al Parlamentului chinez, Zhang Dejiang, a declarat în cadrul unei vizite în Portugalia că parlamentul chinez (Congresul Național) și cel portughez ar trebui să contribuie la intensificarea cooperării între cele două țări.

Într-o întâlnire cu omologul portughez Eduardo Ferro Rodrigues, Zhang a spus că Congresul Național al Poporului Chinei este de acord să se alăture parlamentului portughez pentru a spori cooperarea dintre organele legislative ale celor două țări și pentru a intensifica parteneriatul strategic dintre cele două țări.

De asemenea, acesta a solicitat consolidarea schimburilor între cele două țări deoarece Portugalia este o țără importantă pentru investitorii chinezi în Europa, și și-a mai exprimat dorința ca Portugalia să asigure drepturi legitime companiilor și investitorilor chinezi.

Rodrigues a declarat că vizita lui Zhang Dejiang are o semnificație în creșterea cooperării dintre organele legislative ale celor două țări, și în dezvoltarea relațiilor bilaterale. Înainte de întâlnire, un Memorandum de Înțelegere privind cooperarea dintre Congresul Național al Poporului și Parlamentul Portughez a fost semnat de către Zhang și Rodrigues.

Zhang Dejiang deține a treia poziție în ierarhia politică și de stat din China.

 

Oiaga Emanuel-Ovidiu, InfoMondo

Sursă articol: Xinhua

What Next?

Related Articles