1 ianuarie 2012 – stimulentele din sectorul bugetar eliminat

Începând cu 1 ianuarie 2012, Guvernul a decis eliminarea tuturor fondurilor constituite în sectorul bugetar în vederea acordării de stimulente angajaţilor.
Această măsură va afecta funcţionarii din ministere şi instituţiile subordonate, poliţiştii, vameşii şi personalul din sistemul judiciar.

Surse guvernamentale citate de Mediafax au declarat că “Executivul a aprobat, în şedinţa de pe 31 august, măsura abrogării tuturor prevederilor din actele normative în vigoare prin care se autorizează unele instituţii şi autorităţi publice ale administraţiei publice centrale de a reţine o parte din veniturile realizate şi a constitui fonduri pentru stimularea personalului bugetar angajat în aceste instituţii şi autorităţi publice”.

“Conform Scrisorii de intenţie, semnate cu Fondul Monetar International (FMI) în iunie, România şi-a luat angajamentul de a elimina baza legală pentru fondurile de stimulente cu intrare in vigoare de la 1 ianuarie 2012. România s-a angajat ca până la sfârşitul lunii august 2011 să fie aprobat de către Guvern actul normativ de abrogare a bazei legale de constituire a fondurilor de stimulente, acesta reprezentând un criteriu de referinţă structural de a cărui îndeplinire depinde continuarea Acordului Stand-by încheiat cu FMI”, citează Hotnews.

Sursa: Hotnews

What Next?

Related Articles