Zonă de liber schimb înfiinţată de ţările din spaţiul ex-sovietic

harta spatiului CSI

La Sankt-Petersburg a fost semnat un acord pentru crearea unei zone de liber schimb formată din ţările din Comunitatea Statelor Independente (Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Republica Moldova, Rusia, Tadjikistan, Turkmenistan, Uzbekistan şi Ucraina).

Anunţul a fost făcut de primul ministru rus, Vladimir Putin, care a precizat “Am convenit să semnăm astăzi un acord asupra unei zone de liber schimb”, “După lungi negocieri, intense şi constructive, am rezolvat principala problemă”, “Acesta este un acord “fundamental ce stabileşte baza relaţiilor noastre economice şi comerciale pe termen lung”, a adăugat el.

Putin a reamintit că aceste ţări au semnat deja în 1994 un acord privind crearea unei zone de liber schimb, dar că ea nu a văzut niciodată lumina zilei, întrucât documentul nu a fost ratificat de numeroase state, mai ales de Rusia.

Trei ţări din CSI – Rusia, Kazahstan şi Belarus – au creat de asemenea o uniune vamală în vigoare începând cu vara anului 2010, în care Rusia încearcă să atragă Ucraina.

sursa: AGERPRES

What Next?

Related Articles