Yes! We can! Obama wins again

Presedintele SUA Barak Obama. foto wikipedia

“President Barack Obama defeated Gov. Mitt Romney and won himself a second term”, titrau în această dimineaţă agenţiile de presă americane.
Obama a dovedit, din nou, că gândirea pozitivă coroborată cu fapte concrete, concentrate în deja familiarul, arhi-conoscutul “YES! WE CAN!” poate face minuni. A fost reales preşedinte pentru încă 4 ani. Americanii au dovedit, sau mai exact i-au dovedit lui Obama că au încredere în el, că gândesc într-un mod cât se poate de simplu şi de democratic că împreună vor reuşi.
Cârcotaşii comentau în urmă cu ceva timp, că uraganul Sandy i-a adus lui Barak un plus de imagine pe ultima sută de metri de campanie electorală. Prostii.

Oricum, eu una nu cred că uraganul Sandy sau vracii din Kenya l-au ajutat pe Barak Obama să fie reales din nou preşedintele SUA.
A fost reales pentru că a meritat.A fost reales fără voturile diasporei, cum s-a întâmplat în cazul unora de pe Dâmboviţa.

Obama l-a învins pe Mitt Romney după o cursă extrem de strânsă, aproape umăr-la-umăr şi destul de costisitoare. Însă, atenţie: cei mai mulţi bani nu s-au dus din bugetul SUA. Aşa cum vor să facă politrucii de la meleagurile mioritice.

Romney şi-a acceptat înfrângerea.
“Asemeni multor altora, Paul şi cu mine am dat totul în această campanie. Ne-am dăruit întru totul. Aş fi vrut să fiu în stare să vă împlinesc dorinţele şi să conduc ţara într-o nouă direcţie, a spus Romney la Boston, la sediul său de campanie.
În final, l-a felicitat pe Obama .
Iar eu mai vreau să spun doar atât: Well done, mister President! And of course, congratiulations!

 

Sorina Bruj

 

 

What Next?

Related Articles