“Vuvuzeaua” Udrea despre miscarile din PDL

Elena Udrea, dezvăluie românilor muritori de rând, într-un interviu acordat cotidianului România Liberă, ce mişcări de trupe se vor face în interiorul PDL-ului. Se pare că în sânul partidului portocaliu se pregăteşte o separare a puterilor.

Astfel, oamenii din Guvernul Boc, “asociaţi cu măsurile dure de austeritate”, s-ar putea să fie înlocuiţi cu cei din societatea civilă, aduşi de Traian Băsescu: Monica Macovei, Cristian Preda, Sever Voinescu, Traian Ungureanu, Teodor Baconski, dar şi Valeriu Stoica.

“E bine ca partidul să nu fie o anexă a Executivului”, spune Udrea, care a dezvăluit că la Snagov s-a luat în discuţie retragerea PDL de la guvernare şi impunerea unui cabinet de tehnocraţi.

“Vuvuzeaua” PDl mai afirmă că Traian Băsescu a transmis un mesaj clar către PDL: “Dacă nu vreţi sau nu sunteţi în stare să impuneţi aceste măsuri, nu mă încurcaţi. Mergeţi în opoziţie şi lăsaţi-mă să fac un Guvern capabil să scoată ţara din criză”.

Remanierea a fost amânată pentru septembrie, susţine Udrea, pentru că o schimbare de portofolii ar fi îngreunat aplicarea măsurilor de reformă, criteriul de bază pentru decizia finală fiind cheltuielile bugetare. 

În ceea ce priveşte moştenirea lui Băsescu, Udrea este clară:

“Traian Băsescu este reperul partidului. E singurul care poate să ţină atenţia partidului trei ore, aşa cum s-a întâmplat la Snagov”, adăugând că există tineri în partid care pot să urce deşi “nu putem spera să fim atât de norocoşi să găsim tot în PDL şi imediat încă un Traian Băsescu”.

Udrea spune că nu este pregătită pentru a candida acum la preşedinţia PDL, iar pentru o femeie-preşedinte a României “în zece ani ţara ar putea fi pregătită, dar trebuie să apară şi femeia care să intre într-o cursă care se transformă adesea într-un război murdar”.

 

 

 

Sursa: Romania libera

What Next?

Related Articles