Vremea rea, protestele şi “intervenţia cu românii” a lui Băsescu

proteste Piata Universitatii.foto revistadeperformanta

E 25 ianuarie. Ninge într-una. Văd că s-a instituit cod galben şi, în zonele din sudul ţării, chiar cod portocaliu de vreme rea: ninsoare şi viscol. Mă întreb dacă nu cumva vremea – nu vremurile – ţine cu Traian Băsescu? Adică, dacă nu cumva azi, din cauza vremii urâte protestatarii nu vor mai ieşi la mitingurile de prin pieţele din ţară. Mitingurile ce durează de 12 zile. Oricum, cei de pe la televiziuni anunţă într-una că este avertizare meteo de vreme rea.
Prin urmare, azi, este posibil ca anunţata “intervenţie cu românii” a lui Băsescu să se facă în linişte. Să fie concretizată într-un comunicat sau o conferinţă de presă, ţinută la Palatul Cotroceni. Nimeni să nu huiduie, nimeni să nu-l contrazică sau să-i pună întrebări ce l-ar putea înfuria pe preşedintele celor 5 milioane de români care l-au votat.
Oricum, cred că scurtul discurs al lui Băsescu, rostit aseară cu ocazia investiturii lui Diaconescu ca nou ministru de Externe, a fost un preambul pentru “intervenţia de azi”, care i-a pus pe mulţi români pe gânduri. Apropos de felul în care îi percepe preşedintele pe ei, românii…

Derapaje gen “întreaga opoziţie este asemeni lui Voronin”, că militarii în rezervă sunt din Consliul politic al Armatei, că protestatarii sunt cuprinşi de o “veselie a demolării”, nu prevestesc nimic bun pentru ziua de azi.Cel puţin, în planul declaraţiilor. Vom trăi şi vom vedea!

What Next?

Related Articles