Vor fi interzise prin lege meditatiile in particular?

Comisia prezidenţială pentru analiza riscurilor sociale şi demografice consideră că “meditaţiile date elevilor de la clasă ar trebui interzise prin lege, ca măsură pentru reducere a inegalităţilor de tratament existente între elevii din aceeaşi clasă”.


“Este necesară o interdicţie explicită, prin lege, pentru per­sonalul didactic de a desfăşura activităţi de tip after-school sau meditaţii cu elevi proprii, în afara unităţii şcolare în cauză”, se arată într-un raport al Comisiei.

Propunerea vine în contextul în care meditaţiile date elevilor de la casă reprezintă, de mulţi ani, o practică frecventă în rândul multor cadre didactice, pregătirea particulară vizând în special materiile prioritare în perspectiva examenului de bacalaureat şi a celui de admitere la facultate.

“Există şi un ordin de ministru în acelaşi sens, care, din câte ştiu, se aplică de câţiva ani”, a comentat, pentru NewsIn, directorul Liceului Teoretic “Mihail Sadoveanu” din Capitală, Sorina Creţu.

“Este foarte important ca elevii să nu fie trataţi diferit, iar pentru pregătirea lor, în special a celor rămaşi în urmă, se pot face ore suplimentare la şcoală, nu meditaţii pe bani, în particular. Din experienţa proprie, cel mai slab elev din clasă dovedeşte performanţe într-un grup de lucru, pentru că dispare teama că nu e în stare de nimic”, a mai spus Creţu.

 

 

Sursa: NewsIn

What Next?

Related Articles