Vlad Filat vine la Bucuresti

Primul-ministru moldovean Vlad Filat a declarat într-un interviu acordat lui NewsIn că va semna în cursul acestei săptămâni, la Bucureşti, Convenţia privind  micul trafic la frontieră. Documentul a fost negociat într-o singură rundă, pe data de 19 octombrie şi parafat la 20 octombrie la Chişinău, iar între timp,a fost avizat de Comisia Europeană.


Vlad Filat va efectua o vizită la Bucureşti în zilele de 13 şi 14 noiembrie pentru a participa la summitul Iniţiativei Central Europene.

Pe lângă participarea la summit, premierul moldovean va avea întrevederi cu preşedintele Traian Băsescu, cu primul-ministru în exerciţiu Emil Boc, cu preşedinţii Camerei Deputaţilor şi a Senatului, cu reprezentanţi ai marilor companii româneşti.

Totodată, el va avea o întâlnire cu cetăţeni moldoveni aflaţi în România.

Potrivit premierului moldovean, Convenţia este pregătită pentru a fi semnată şi pusă în aplicare.

“Am parcurs toate etapele necesare, au fost stabilite localităţile care vor intra în zona de mic trafic (n.r. de frontieră) şi a fost primit avizul Comisiei Europene. Ne-am mişcat foarte repede, deşi a fost o muncă mare ca volum, dar şi foarte complexă. Şi vreau să le mulţumesc pentru acestă muncă celor de la Ministerele de Externe – atât de la Chişinău cât şi de la Bucureşti – pentru atitudinea de care au dat dovadă, cât şi celor de la Comisia Europeană, care s-au mişcat foarte repede şi foarte responsabil”, a declarat Vlad Filat.

 

 

 

Sursa: NewsIn

What Next?

Related Articles