Vlad Filat a cerut Rusiei să îşi retragă trupele din Transnistria

Vlad Filat - primul ministru al Republicii Moldova

Într-un interviu pentru Kommersant şi citat de cotidianul Timpul de la Chişinău, premierul Republicii Moldova Vlad Filat a afirmat că Rusia trebuie să îşi retragă imediat trupele din Transnistria.

Acesta a adăugat că R.Moldova este dispusă la un compromis.

”Noi considerăm că această misiune trebuie schimbată imediat. Actualele trupe au avut indicaţia de a opri violenţele, dar la noi deja de 20 de ani nu mai este război, de aceea misiunea ar trebui să aibă un altfel de carcater, să consolideze pacea şi încrederea, nu să ne despartă cu tancuri şi automate. Aceasta este poziţia noastra categorică”, a menţionat premierul.

”Aceasta însă nu înseamnă că noi nu suntem gata de compromis. Pentru aceasta şi există procesul de negocieri, deşi aceasta ar trebui sa fie cu siguranţa o misiunie civila”, a mai adaugat Filat.

În cadrul reuniunii informale desfăşurate pe 22 septembrie la Moscova s-a convenit reluarea negocierilor oficiale în cadrul Conferinţei permanente pe problemele politice în cadrul procesului de negocieri pentru reglementarea conflictului transnistrean – cunoscută ca formatul de negociere “5+2″.

sursa: www.timpul.md

What Next?

Related Articles