Viziunea lui Wilfried Martens despre viitorul UE

sigla Partidului Popular European. foto vestul.ro

Wilfried Martens, Preşedintele Partidului Popular European, şi-a lansat cartea autobiografică “Europa, lupt şi înving”. În speech-ul rostit cu această ocazie el a avansat ideea potrivit căreia “viitorul Uniunii Europene este al unei uniuni politice, cu lideri aleşi în mod direct de către cetăţenii europeni”.
“Trebuie să devenim o uniune politică reală, aceasta înseamnă că la un moment dat vom avea şi un preşedinte al UE, sunt multe propuneri – ministrul de finanţe german a propus alegeri directe pentru preşedintele Comisiei Europene şi al Consiliului European. Nu mai putem să avem doi preşedinţi, avem nevoie de unul singur. Decizia crucială trebuie luată de şefii de stat şi de guvern, să accepte alegerile directe, şi chiar alegerea de către Parlamentul European a preşedintelui UE, în aşa fel încât acesta să aibă mai multe prerogative şi putere”, a declarat Martens, citat de MEDIAFAX.

Referitor la alegerile europarlamentare, liderul PPE a afirmat că “vor trebui instituite mandate de eurodeputaţi pan-europeni”.

“Trebuie să acceptăm în alegerile pentru Parlamentul European liste pan-europene. Nu toate trebuie să fie pan-europene, dar să zicem 50 sau 100 de persoane alese nu numai la nivel naţional, ci pe o scară mai largă. Este o necesitate pentru viitor”, a susţinut Martens.

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles

One Response to "Viziunea lui Wilfried Martens despre viitorul UE"

  1. melu says:

    are dreptate