Vizită cu protocol acordat numai înalţilor demnitari pentru viitorul preşedinte al Chinei

Obama si Xi Jinping - la Washington.abcnews

Vizită cu protocol acordat numai înalţilor demnitari pentru viitorul preşedinte al Chinei cu ocazia sosirii acestuia în SUA.
Astfel, Preşedintele SUA, Barack Obama, în speech-ul rostit cu ocazia întâlnirii oficiale pe care a avut-o la Casa Albă cu vicepreşedintele chinez Xi Jinping, a promis “că ţara sa va continua să abordeze situaţia drepturilor omului în China”.
“În chestiuni cruciale precum drepturile omului, vom continua să insistăm asupra a ceea ce considerăm a fi important, concretizarea aspiraţiilor şi drepturilor tuturor”, a declarat Obama în conferinţa de presă.

“Ne aşteptăm ca şi China să continue să joace un rol crucial în afacerile globale şi credem că este extrem de important ca China şi Statele Unite să dezvolte o relaţie de colaborare solidă”, a adaugat preşedintele american.

Barack Obama a salutat realizările Beijingului şi Washingtonului în dosarul iranian şi în cazul situaţiei din Coreea de Nord.

Notă: Modul în care s-a derulat această vizită spune multe despre cum, în perspectivă, se vor derula relaţiile chinezo-americane.

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles