Viitorul summit NATO – septembrie, 2014, Ţara Galilor

NATO. foto karadeniz

NATO. foto karadeniz

Ţara Galilor, în Marea Britanie, va fi gazda viitorului summit al şefilor de stat şi de guvern din cele 28 de ţări membre ale Alianţei Nord-Atlantice.
Summitul se va desfăşura pe 4 şi 5 septembrie 2014.Anunţul a fost făcut de Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen.
Această reuniune va avea ca principal subiect  situaţia Afganistanului, unde misiunea de luptă a NATO – cea mai lungă din istoria alianţei – îşi încheie mandatul la sfârşitul anului 2014.

“Cu această ocazie, vom lua noi decizii pentru a ne moderniza Alianţa pentru ca ea să rămână puternică, flexibilă şi gata să facă faţă tuturor provocărilor în materie de securitate. Şi vom reafirma legăturile dintre Europa şi America, care sunt sursa forţei noastre, a securităţii şi succesului nostru”, a precizat Rasmussen într-un comunicat.

Ultimul summit NATO a fost găzduit de SUA, la Chicago, în 2012.
Reuniunea din 2014 ar urma să marcheze şi sfârşitul mandatului de Secretar general al lui Rasmussen, funcţie pe care fostul premier danez îl ocupă din august 2009.

Până în prezent, doar italianul Franco Frattini, fost comisar european şi ministru de externe, şi-a declarat candidatura la funcţia de secretar general al NATO.

De asemenea, se vehiculează, numele actualilor miniştri ai apărării din Belgia, Pieter de Crem, şi din Polonia, Radoslaw Sikorski pentru a preluat această funcţie.

Sursa: www.nato.org

What Next?

Related Articles

One Response to "Viitorul summit NATO – septembrie, 2014, Ţara Galilor"

  1. Bianca says:

    De abia astept sa vad ce au decis pentru viitorul nostru.