Victor Rebengiuc, Gheorghe Dinica si Marin Moraru, au primit titlul de Doctor Honoris Causa

Trei mari actori ai teatrului si filmului romanesc, Victor Rebengiuc, Gheorghe Dinica si Marin Moraru, au primit, miercuri, titlul de Doctor Honoris Causa acordat de senatul Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica, ceremonia desfasurandu-se in seria de evenimente consacrate Zilei UNATC marcata de ziua lui Caragiale.


Victor Rebengiuc va implini 75 de ani la 10 februarie. A absolvit IATC in 1956, facand parte din generatia de aur a teatrului romanesc. A realizat roluri memorabile la Teatrul National din Craiova, la Teatrul Bulandra, la Teatrul Mic, la Teatrul National din Cluj-Napoca, la Teatrul National din Bucuresti. Au ramas reprezentative rolurile din filme.

Gheorghe Dinica a implinit 71 de ani la 1 ianuarie. A terminat Institutul de Teatru in 1961. A realizat numeroase roluri la Teatrul de Comedie, unde a debutat, la Teatrul National din Bucuresti, la Teatrul Bulandra. A jucat in peste 100 de filme.

Marin Moraru implineste 71 de ani pe 31 ianuarie. A absolvit Institutul de Teatru in 1961, jucand la Teatrul Tineretului din Bucuresti, la Teatrul de Comedie, la Teatrul Bulandra, la Teatrul National din Bucuresti. A fost conferentiar universitar la IATC. A jucat in filme care sunt reprezentative pentru cinematografia romaneasca.

 

Sursa: Rompres

What Next?

Related Articles