Victime la mina Uricani

mina Uricani foto gazetavaii.ro

Un inginer şi patru electricieni, cu vârste cuprinse între 36 si 41 de ani, au murit, sâmbătă, în explozia care a avut loc la Mina Uricani.

Potrivit unui comunicat de presă al Companiei Nationale a Huilei (CNH) Petrosani, şi citat de MEDIAFAX, cei cinci angajaţi ai minei Uricani care au murit în urma deflagraţiei au vârste cuprinse între 36 şi 41 de ani.

Echipa de electricieni care execută reparaţii la transformatorul defect era condusă de inginerul Cosmin Calotă, de 36 de ani.

Alaturi de acesta, si-au pierdut viata electricienii Marian Cucu, de 41 de ani, Cornel Borchici, de 36 de ani, Iulian Stoi, de 36 de ani, si Ion Nadrag, de 37 de ani.

În comunicatul CNH este confirmat faptul ca în subteran a avut loc o a doua explozie.

“În timpul evacuarii victimelor, aflându-se pe traseul spre suprafata, personalul salvator a resimtit suflul celei de-a doua explozii. Din fericire, aceasta deflagratie nu a mai produs victime”, se arata în comunicat.

Cei 15 salvatori minieri au iesit, sâmbata seara, din Mina Uricani, aducând la suprafata trupurile victimelor, în subteran având loc o noua explozie, în urma careia nimeni nu a fost ranit.

Prim-procurorul adjunct al Curtii de Apel Alba Iulia, Augustin Lazar, a declarat, sâmbata, la Uricani, ca a fost demarata o ancheta pentru stabilirea împrejurarilor tragediei în care cinci persoane si-au piedut viata în subteran, precizând ca rezultatele vor fi publicate în zilele urmatoare.

sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles