Vicepreşedinta CE: “justiţia începe să funcţioneze în România”

Vicepreşedinta Comisiei Europene, Viviane Reding, comisar pentru justiţie, a comentat într-o emisiune pentru RFI şi TV5 Monde arestările din vămile româneşti. Ea a afirmat că acţiunile de la frontiere demonstrează că “justiţia începe să funcţioneze în România”, citează Realitatea.

Viviane Reding apreciază acţiunile anticorupţie de la graniţele României.
“În legătură cu demiterea şefului vămilor din România, e ca povestea cu paharul pe jumătate gol sau pe jumătate plin. Mie mi se pare foarte pozitiv ca într-un stat membru oameni acuzaţi de corupţie să fie prinşi de justiţie, pentru că dacă n-ar fi prinşi de justiţie, ar fi şi mai rău. Deci a da exemplu, a spune ‘corupţia nu e permisă, o să fiţi pedepsiţi’ e un lucru foarte bun, e direcţia pe care trebuie mers, e un semn că justiţia începe să funcţioneze”, a declarat comisarul pentru justiţie, în emisiunea “Internationales”, realizată de RFI, TV 5 şi ziarul Le Monde.

Declaraţiile comisarului pentru justiţie intervin în condiţiile în care Comisia Europeană se pregăteşte să dea publicităţii raportul de etapă privind stadiul reformei justiţiei şi luptei anticorupţie din România.

Sursa: Realitatea

What Next?

Related Articles