Veşti bune pentru studenţii care vor să studieze în străinătate

Studenţii care sunt interesaţi de urmarea cursurilor în străinătate trebuie să ştie că există Universităţi care oferă burse ce acoperă fie în totalitate taxele unui program de master, fie 50% din taxa de şcolarizare pe toată perioada studiilor universitare.

Potrivit reprezentaţilor edmundo.ro cei interesaţi să meargă la studii în afara ţării găsesc oferte de la universităţi din SUA, Canada, Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Elveţia, Germania, Suedia, Franţa, Spania şi Grecia.

Johnson & Wales University din Statele Unite oferă burse de până la 5.000 de dolari (bursele acoperă un sfert din taxe) pe baza rezultatelor academice, joburi part-time în campus şi burse celor care lucrează.

La Malmö University în Suedia nu se percep taxe de şcolarizare, cei care vor să meargă acolo au nevoie de cel puţin 500 de euro pe lună pentru chirie.

În Franţa la Parsons Paris School of Art and Design studenţii pot lucra pe parcursul studiilor şi pot obţine un venit care să acopere o parte din costurile de întreţinere (taxa este de 23.000 de euro pe an).

Şi la Business Academy Aarhus din Danemarca studenţii pot lucra pe parcursul studiilor pentru salarii de până la 900 de euro pe lună. Această universitate nu percepe taxe de şcolarizare, iar chiria ajunge la 500 de euro lunar.

Cei care vor să meargă în Olanda pot opta pentru mai multe universităţi, una dintre ele este Inholland University of Applied Sciences, unde taxa este de 1.700 de euro pe an, iar studenţii care lucrează pot primi o bursă de 250 de euro lunar. Mai multe informaţii pe site.

Sursa: Realitatea

What Next?

Related Articles