Val de violenţe în Irak


Irak atacuri 23 iulie 2012 foto BBC

În doar o zi, luni 23 iulie, un val de 27 de atacuri teroriste a dus la uciderea a 111 persoane şi rănirea altor 235 pe teritoriul Irakului. Acesta este cea mai violentă zi din ultimii 2 ani şi jumătate.

Statul islamic al Irakului (ISI), structura irakiană a reţelei al-Qaida, care a revendicat numeroase atentate, şi-a anunţat recent intenţia de a-şi intensifica lupta, într-un mesaj audio al liderului acesteia, Abou Bakr al-Bagdadi, care a mai vorbit şi despre ‘lansarea unei noi iniţiative denumită ‘Doborârea zidurilor’, care vizează eliberarea prizonierilor musulmani, urmărirea şi eliminarea judecătorilor, procurorilor şi a celor care îi protejează’.

Cele 27 de atacuri au avut loc în 18 oraşe, printre care şi capitala Baghdad, în a treia zi a lunii sacre a Ramadanului.

Printre victime se numără de asemenea poliţişti şi soldaţi. Cel mai sângeros atentat a avut loc la Taji, la 25 de kilometri nord de Baghdad, unde o serie de explozii s-au soldat cu cel puţin 42 de morţi şi 40 de răniţi. Mai la nord, în apropierea localităţii Duluiya, persoane înarmate au pătruns într-o bază militară şi au deschis focul asupra soldaţilor, ucigând 15 dintre ei.

sursa: AGERPRES

What Next?

Related Articles