Va reuşi Theresa May să devină noul premier britanic?

Theresa May  foto www.telegraph

Theresa May foto www.telegraph

Theresa May, Ministrul de Interne al Regatului Unit, a declarat că ea se consideră “unicul candidat capabil să gestioneze  marile provocări cu care se confruntă Marea Britanie în această perioadă”.
Aceasta şi-a exprimat, totodată,  recunoştinţa pentru alegerea făcută de parlamentari marţi, 06.07.2016.
În prima rundă pentru alegerea viitorului lider al Partidului Conservator, May a fost aleasă de 165 votanţi, în timp ce Ministrul Energiei, Andrea Leadsom, a obţinut 66 de voturi, urmată de Ministrul Justitiei cu 48 de voturi, concurentul clasat pe ultima poziţie fiind Ministrul Muncii, Stephen Crabb, cu 34 voturi.

“Sunt extrem de încântată de rezultat şi recunoscătoare colegilor mei pentru sprijinul acordat astăzi. Incontestabil, trebuie să îndeplinim o misiune foarte solicitantă: aducerea partidului la un numitor comun cu ţara şi negocierea celei mai bune întelegeri posibile în contextual părăsirii Uniunii Europene”, a declarat Theresa May, evidenţiind faptul că “e singura persoană in măsură să realizeze acest deziderat”.

Următoarea rundă de vot pentru alegerea înlocuitorului actualului premier David Cameron va avea loc joi, 07.07.2016, iar cei doi finalişti vor fi desemnati în data de 12.07.2016.

Necesitatea alegerii unui nou premier a apărut după ce David Cameron a comunicat decizia sa de a demisiona, determinată de opţiunea cetăţenilor britanici de a părăsi UE.

Sursa: sputniknews.com
Luana Husariu

What Next?

Related Articles