Va lua fiinta un comitet de criza?

Preşedinte CNS “Cartel ALFA”, Bogdan Iuliu HOSSU, a remis o scrisoare deschisă către partidele de guvernământ PDL, Uniunea Democrată a Maghiarilor din România şi Uniunea Naţională pentru Progresul României.

Potrivit lui Amos News, textul acestui document este următorul:

“Confederaţia Naţională Sindicală “Cartel ALFA” consideră că gestionarea situaţiei economice actuale din România nu mai este o problemă care să privească exclusiv partidele care susţin Guvernul. Criza economică şi financiară din România nu mai este o problemă care să poată fi rezolvată doar de reprezentanţii Puterii, pentru că nimeni nu poate afirma că deţine adevărul absolut. CNS “Cartel ALFA” consideră că, în prezent, este necesar, mai mult ca niciodată, dialogul deschis al Puterii cu toţi actorii politici şi sociali şi inclusiv cu mediul academic din România.

Confederaţia Naţională Sindicală “Cartel ALFA” consideră că depăşirea actualei situaţii economice şi a gravelor efecte sociale pe care măsurile de austeritate le implică, obligă la găsirea acelor măsuri care să fie susţinute de întrega societate. Mai mult, indiferent cât ar fi de eficiente soluţiile Guvernului, ele trebuie să fie sustenabile, dar mai ales înţelese şi acceptate de societate, pentru că doar în acest fel pot fi aplicate în mod eficient, fapt imposibil de realizat în absenţa dialogului real cu societatea.

Prin prisma acestor considerente Confederaţia Naţională Sindicală “Cartel ALFA”, susţine necesitatea formării unui COMITET DE CRIZĂ care să caute şi să propună soluţii concertate de rezolvare a crizei, atât în privinta deficitului bugetar cât şi în privinţa relansării economiei.

Confederaţia Naţională Sindicală “Cartel ALFA” consideră că este nevoie mai mult ca oricând, de coerenţă, profesionalism, şi de depăşirea mentalităţilor învechite şi închistate, printr-un nou tip de atitudine, care să reprezinte un liant al societăţii, ca unică soluţie pentru redresarea economică şi socială a României.

Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA” propune partidelor din arcul guvernamental să accepte implicarea, în luarea deciziilor care au efecte sociale şi economice, a tuturor reprezentanţilor sociali – confederatii patronale si confederatii sindicale -, şi nu în ultimul rând a mediului academic.

CNS „Cartel ALFA” consideră că soluţiile şi măsurile Guvernului, faţă de problemele grave, sociale şi economice, pe care le are România, trebuie luate prin consultarea şi implicarea reală a tuturor cetăţenilor, în condiţiile în care efectele măsurilor adoptate de Guvernului afectează în mod real pe fiecare cetăţean în parte.

CNS „Cartel ALFA”  afirmă că o astfel de implicare generală a societăţii nu se poate realiza decât în condiţiile în care, măsurile adoptate de Guvern –  indiferent dacă este vorba despre reducere a cheltuielilor bugetare sau de relansare economică – sunt rezultatul consultărilor reale cu toţi partenerii politici şi sociali pentru că doar în acest fel acţiunile Guvernului vor beneficia de susţinerea concretă a societăţii şi vor avea efectele scontate”.

 

 

 

Sursa: AmosNews

 

 

What Next?

Related Articles