Va initia Germania un proces impotriva Google?

Germania a anunţat că ia în considerare iniţierea unui proces împotriva Google pentru a preveni lansarea serviciului “Street View” în Republica Federală.

Ministrul responsabil cu protecţia consumatorului a avertizat asupra “încălcării vieţii private a cetăţenilor.
 
Germania a lansat către Google un avertisment cu privire la posibile acţionări în justiţie pentru a contracara lansarea noului serviciu Google Street View. Acest nou produs al gigantului IT oferă imagini de mare fidelitate din oraşele pe care le acoperă.

Ministrul german responsabil cu protecţia consumatorului, doamna Ilse Aigner, a declarat într-un interviu pentru revista Focus că ia în considerare chiar şi schimbarea legislaţiei ţării pentru a preveni lansarea Google Street View, mai exact pentru a preveni publicarea pe internet a unor imagini cu străzi şi oraşe germane. Serviciul este deja activ în SUA, Marea Britanie, Franţa şi alte ţări ale lumii. El oferă imagini complexe din diferite oraşe ale ţării respective.

Aigner a precizat că intenţionează să anuleze un acord din anul 2009, conform căruia potrietarul unei locuinţe, de exemplu, ar trebui să obiecteze explicit pentru a împiedica publicarea unei fotografii cu proprietatea sa.

“Nu aşa ar trebui să funcţioneze”, a explicat ministrul, “mai degrabă ar trebui Google să ceară permisiunea de a publica datele respective online”.

 

 

Sursa: Deutsche Welle

What Next?

Related Articles