Va fi trimisă o misiune comună ONU – Liga Arabă în Siria?

Ban Ki-Moon. foto wikipedia

Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon a declarat în urmă cu o zi că “şeful Ligii Arabe i-a spus că intenţionează să trimită o nouă misiune de monitorizare în Siria, datorită escaladării violenţelor din această ţară”, potrivit Reuters.

“Nabil Elaraby a cerut sprijinul ONU pentru un nou proiect de monitorizare a Siriei”, a spus Ban Ki-moon.

Elaraby a propus de asemenea, o misiune comună cu  observatori ONU – Liga Arabă, inclusiv un emisar special în comun, pentru Siria.
Ban Ki-moon a spus că Naţiunilor Unite sunt gata să sprijine un astfel de proiect însă nu a precizat o dată anume în acest sens.

“Elaraby m-a informat că intenţionează să trimită o nouă misiune cu observatori ai Ligii Arabe înapoi în Siria şi a cerut ajutorul ONU”, a spus şeful ONU.

Prima misiune din Siria a numărat 165 de membri, dar Liga Arabă a suspendat-o pe 28 ianuarie 2012, din cauza înrăutăţirii situaţiei din Siria. Şase state arabe din Golf, Iordania şi Maroc şi-au retras observatorii din Siria.

Elaraby a declarat pentru Reuters într-un interviu la Cairo, că “o nouă misiune ar putea fi trimisă, dar în condiţii diferite şi cu mai mulţi membri.

 

 

Sursa: Reuters

What Next?

Related Articles