Va fi sau nu va fi conferinţa Geneva-2?

John Kerry. foto wikipedia.eng

John Kerry. foto wikipedia.eng

John Kerry, Secretarul american de Stat, a declarat că este urgentă stabilirea unei date  pentru conferinţa internaţională de pace privind Siria, numită Geneva-2. Aceasta, urmare a întrevederii avute la ONU cu emisarul Lakhdar Brahimi.
“Credem că este urgent să fixăm o dată pentru convocarea conferinţei de pace Geneva-2.Emisarul special Brahimi şi cu mine am acceptat că nu poate exista o soluţie militară în Siria”, a spus Kerry, precizând că Brahimi se va deplasa curând în Orientul Mijlociu.

“Noi apreciem că preşedintele Bashar al-Assad nu mai deţine legitimitatea de a putea apropia părţile şi este clar că (…) singura justificare pentru conferinţa Geneva-2 ar fi o tranziţie guvernamentală; deci trebuie să existe o nouă entitate la putere în Siria”, a declarat John Kerry.

Rusia a cerut Statelor Unite să convingă opoziţia siriană să participe la conferinţa internaţională de pace privind situaţia din Siria.

Consiliul Naţional Sirian, principalul grup al opoziţiei siriene, a anunţat însă că nu va participa la această conferinţă.

 

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles