Va fi acesta “începutul sfârșitului” alianței USL?

Antonescu și Orban. foto evz

Să fie acesta începutul sfârșitului? Mă refer la o posibilă destrămare a alianței USL. Nici nu au trecut bine câteva luni de când sunt la putere că, a fost suficientă porcăria cu referendumul de destituire a lui Băsescu, sau mai exact, porcăria făcută de decizia CCR de invalidare a referendumului ce avea drept scop demiterea,ca să iasă ceva scântei.
Azi a avut loc şedinţa Delegaţiei Permanente a PNL-ului și, în cadrul acestei ședințe Ludovic Orban a “aruncat pisica”.
Acesta ar fi declarat că “PNL-ul a tras destul la căruţa PSD”, și că el, unul, s-a săturat ca PNL-ul și Crin Antonescu să fie considerați “țapi ispășitori”.

Crin Antonescu, i-ar fi replicat lui Orban, spunându-i că, dacă “doreşte să propună un Congres extraordinar, este liber să o facă. Apoi, l-ar fi întrebat:”Vrei să rupem alianţa cu USL?”
Antonescu ar mai fi spus că “iniţierea referendumului s-a făcut cu acordul tuturor partidelor din Uniune, şi că nu se poate spune că este vina exclusivă a unui singur partid”.

La ieșirea de la ședință Orban le-a spus jurnaliștilor următoarele:

“Am discutat şi natura relaţiilor cu PSD. Să înţeleagă foarte bine PSD că nu poate să îşi permită, prin intermediul unui lider sau altul, să lanseze mesaje ostile la adresa PNL şi mai ales să înţeleagă că au nişte parteneri, pe care trebuie să îi respecte şi faţă de care trebuie să îşi respecte angajamentele”.

El a subliniat că nu doar declaraţiile lui Ioan Rus l-au deranjat, dar şi alte declaraţii făcute de unii membri PSD.

“Vine în întâmpinarea unei percepţii false asupra a ceea ce s-a întâmplat la referendum. Nu graba domnului Antonescu de a ajunge preşedinte a declanşat acest referendum, hai să fim serioşi”, a mai spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban a mai declarat că “USL este deja un brand cunoscut, perceput şi sprijinit masiv de populaţia României”.

“USL nu are voie să dezamăgească populaţia, iar acest lcuru trebuie să se realizeze prin programe, decizii, soluţii care să fie confome cu aşteptările populaţiei. Acest lucru nu se poate face atunci când deciziile se iau într-un cerc restrâns şi nu sunt luate de organismele reprezentative ale celor două partide”, a mai declarat Orban.

Stând și analizând cele câteva declarații date de Orban, aș putea spune, că dintr-un punct de vedere are dreptate – mă refer aici la afirmația în care recunoaște că USL nu are voie să dezamăgească populaţia.

Exact, așa este: nu au voie să dezamgească populația! Că și așa, după ce peste 7 milioane de cetățeni români și-au exprimat votul –  și votul lor nu a contat – tot ei au început să se jeluiască…Da, tot ei. Dar oare cine i-a pus să accepte faza cu cvorumul? Chiar așa de nepregătiți au putut fi?

Vor veni alegerile  parlamentare. Ce vor face? Dacă de pe acum au început să se certe… Oricum, mesajul dat este unul prost.Sper să se trezească acum în al 12-lea ceas!

 

Sorina Bruj

 

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles

One Response to "Va fi acesta “începutul sfârșitului” alianței USL?"

  1. gheo says:

    Mda, poate ar fi fost mai “util” sa-si orienteze energiile “creatoare” spre nevoile si problemele romanilor, ca doar, “romania” nu este nici “basecu-pdl vis a vis pont-antonescu-usl” nici un ring de “stiu sa dansez politic”, este o tara cu … ma rog aproximativ “20 de milioane de oameni” !!!, cu multe probleme … de care astia, de la stanga la dreapta si invers … isi bat joc cum … li se “scoala” …