Urmarile dezastruoase ale impozitului forfetar

Impozitul forfetar a determinat o “adevărată avalanşă” a firmelor care şi-au suspendat activitatea sau care au decis să-şi radieze voluntar operaţiunile economice.

Din datele Registrului Comerţului, numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea a crescut de aproape 11 ori în prima jumătate a anului, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

De asemenea, numărul dizolvărilor voluntare de companii a urcat cu 351% în primul semestru din 2009. La rândul lor, radierile voluntare au crescut de la 5.965 la 17.914.

Cele mai multe firme care au decis să îşi suspende activitatea sunt localizate în Bucureşti. Mai exact, din totalul de 80.013 de firme, un număr de 12.527 de companii erau din Capitală.

Procentual, numărul firmelor bucureştene care au apelat la această măsură este de aproximativ 15%. Bucureştiul este urmat de Cluj (4.945 de firme), Braşov (4.077), Bihor (3.313).

În concluzie, impozitul forfetar (a cărui primă tranşă va trebui achitată de firmele rămase “active, până la 25 iulie a.c.) este o palmă dată mediului privat.

 

Sursa: Business Standard

What Next?

Related Articles