UNU – hackerul român care a spart site-ul Kaspersky

Un hacker român care-şi spune “Unu” a spart, week-end-ul trecut site-ul producătorului rus de programe antivirus “Kaspersky Lab” şi site-ul unui partener al BitDefender din Portugalia, citează Hotnews.


Roel Schouwenberg, şef al departamentului pentru cercetare la Kaspersky, spune că “cele întâmplate vor afecta imaginea companiei”. În acelaşi timp, el este convins ca hackerul român nu a accesat date personale ale clienţilor.

Schouwenberg susţine că hackerul a profitat de o eroare de programare care a apărut pe 29 ianuarie, când site-ul de suport a fost modificat. Asta înseamnă, că “bug-ul a stat 10 zile pe site-ul Kaspersky, iar reprezentantul companiei recunoaşte că ceva a mers prost în codul intern”.

Hackerul, avertizase vinerea trecută compania în legatură cu introducerea bug-ului, printr-un mail. O oră mai târziu a spart site-ul.

Schouwenberg spune că un al român, angajat la Kaspersky a dat alarma după ce a văzut o informaţie publicată pe site-ul romanesc Hackers Blog.

Angajatul a alertat Kaspersky SUA şi în timp foarte scurt (o jumătate de oră) secţiunea cu probleme a fost înlocuită de cea sigură, dinaintea modificării de la sfârşitul lunii ianuarie.

 

 

Sursa: Hotnews

 

 

What Next?

Related Articles