Uniunea Europeană investește miliarde de euro în proiecte de cercetare

UE - economia-a.blogspot

UE – economia-a.blogspot

Uniunea Europeană dorește să joace un rol important nu doar pe plan economic, ci și pe plan tehnologic, investind în viitor. Astfel, statele membre ale UE, împreună cu diferite corporații, vor investi 22 miliarde de euro în cercetare.

Confruntându-se cu un buget european pentru cercetare prea scăzut (70 de miliarde de euro), Comisarul european responsabil pentru acest domeniu, Máire Geoghegan-Quinn, a prezentat, pe 10 iulie, o serie de proiecte cofinanţate de Uniunea Europeană alături de diverse corporații din industrie.

Între 2014 şi 2020, companii precum Daimler şi Siemens vor contribui cu 10 miliarde de euro pentru proiecte de cercetare, care sunt considerate a fi deosebit de promițătoare. Cea mai mare parte a acestei investiții, care va fi majorată cu încă 12 miliarde de euro de la bugetul UE și din bugetele statelor-membre, se va îndrepta către cinci parteneriate public-privat în domeniul produselor farmaceutice nou-create, industria aerospațială, aeronave ecologice, în dezvoltarea tehnologiilor folosite pentru maşini nepoluante, precum și în electronice. Cooperarea dintre sectorul public și cel privat va permite Uniunii Europene să rezolve dificultățile pe care companii sau țări nu le pot rezolva singure.

Sectoarele desemnate sunt deosebit de importante pentru Europa, din perspectiva locurilor de muncă, dar și din cauza beneficiilor aduse societății. Cu toate acestea, respectivele sectoare necesită investiții pe termen lung, în cercetare. Prin urmare, Europa trebuie să își îmbunătățească eficiența cercetării sale.

 

Sursa: Handelsblatt, Presseurop

 

 

Bianca Simion, Infomondo

 

What Next?

Related Articles