Unii PDL-isti au cerut premierului anchetarea Ecaterinei Andronescu

Membri PDL care fac parte din Comisia pentru Învăţământ, Doiniţa Chircu şi Cătălin Croitoru au declarat într-o conferinţă de presă ce a avut loc marţi, 28 iulie, că “cer Primului ministru Emil Boc o anchetă serioasă a ministrului Învăţământului, Ecaterina Andronescu”.


“Solicităm premierului Emil Boc să facă o anchetă în cazul doamnei ministru Ecaterina Andronescu şi să ia măsurile necesare pentru a salva şcoala românească”, au declarat reprezentanţii PDL.

Cătălin Croitoru susţine că la ora actuală în învăţământ există peste 13.000 de profesori necalificaţi şi că măsura ministrului Andronescu ar destabiliza ordinea statului de drept.

Totodată, el a adăugat că recent s-au organizat examene pentru ocuparea posturilor din învăţământ, iar această măsură ar face practic inutil acest concurs, conducând astfel la risipirea banilor publici.

Croitoru mai susţine că nu este normal ca un ministru să declare în mass media că diplomele de la “Spiru Haret” sunt ilegale, pentru că asta conduce la dereglarea sistemului.

El a mai spus că unii colegi “i-au mărturisit că la examenele de titularizare organizate de ministerul Învăţământului în acest an, concurenţii care aveau diplome emise de Spiru Haret au fost scoşi din sală cu forţa de către jandarmi, din ordinul ministrului Ecaterina Andronescu”.

 

Sursa: AMOS News

What Next?

Related Articles