Ungurii aflaţi acum la putere la Budapesta, “plini” de iniţiative electorale

Viktor Orban si Traian Băsescu 2 lideri cu tendinţe spre autoritarism foto MEDIAFAX

Cred că politicienii unguri aflaţi acum la putere l-au depăşit pe Băse în găselniţe electorale. Astfel, cei care alcătuiesc coaliţia guvernamentală (FIDESZ şi creştin-democraţii) au decis în urmă cu câteva zile că “statul nu va pregăti liste oficiale cu votanţi şi că cetăţenii vor fi invitaţi să se înregistreze dacă vor să voteze”.
Concret, te înscrii, poţi vota! Nu faci asta, nu mai poţi vota!
În această situaţie, fostul premier ungar, Ferenc Gyurcsany , a luat atitudine. Acesta a intrat în greva foamei în semn de protest faţă de decizia actualului guvern de a modifica sistemul electoral, potrivit agenţiei Xinhua, citată de RIA Novosti.

În dimineaţa zilei de 9 septembrie acesta şi-a ridicat un mic cort în imediata apropiere a Parlamentului ungar.

Gyurcsany a declarat că el şi alţi trei membri ai Coaliţiei Democrate vor sta în acel cort şi vor protesta făcând greva foamei. Ei au intitulat protestul “Şapte zile pentru alegeri libere”, potrivit MTI, preluată de MEDIAFAX.

Gyurcsany a declarat că “o situaţie dramatică necesită o reacţie dramatică” şi a adăugat că “se aşteaptă ca şi alte persoane să se alăture grevei iniţiate de el”.

Noua prevedere stipulează introducerea înregistrării înaintea exercitării efective a votului.Prin aceasta ar putea fi excluşi “sute de mii sau chiar milioane” de alegători.
“Este inacceptabil ca, dacă cineva se decide cu doar două zile înaintea alegerilor să voteze, să nu poată participa pentru că nu s-a înscris înainte”, a adăugat el.
Sorina Bruj

Sursa: RIA NovostiMEDIAFAX

What Next?

Related Articles