Ungaria – referendum privind modul de acţiune faţă de migranţi

Ungaria, Orban si UE. f

Ungaria, Orban si UE. f

Ungaria va organiza un referendum pe 2 octombrie, 2016, referitor la acceptarea cotelor obligatorii ale UE privind relocarea migranţilor. Declaraţia a fost făcută de Preşedintele Janos Ader.
Guvernul de dreapta al ţării se opune unui plan de relocare a 120.000 de refugiaţi în întreaga Uniune.
Schema a fost anunţată în septembrie anul trecut, când Europa s-a confruntat cu cea mai gravă criză de refugiaţi de după cel de Al doilea Război Mondial.

Ungaria a blocat graniţa cu Serbia şi Croaţia şi a aplicat pedepse pentru intrarea ilegală pe teritoriul ei. Aceasta,într-un efort de a reduce fluxul de imigranţi. Măsurile luate de către premierul Viktor Orban deşi au fost populare pentru maghiari, au fost totuşi criticate de UE.

Înainte ca acestea să fie luate, ţara a devenit un stat de tranzit pe ruta Balcanilor de Vest înspre Germania şi către alte destinaţii din UE.

Într-o declaraţie, Ader a spus că una dintre întrebările referendumului va fi:

“Doriţi ca Uniunea Europeană să aibă dreptul de a decide în privinţa cetăţenilor ne-maghiari din Ungaria, fără acordul parlamentului maghiar?”

Ungaria, alături de Slovacia, a lansat deja o plângere în instanţă împotriva planului UE.
Orban a descris anterior cotele de migranţi ca fiind “nelegale şi nerezonabile”, spunând că “redefinesc identitatea culturală şi religioasă a Europei”.

Analiştii spun că este acest lucru este încurajat de votul Marii Britanii de a părăsi UE, ca urmare a unei campanii în care imigraţia a jucat un rol-cheie.

Mai mult de un milion de migranţi şi refugiaţi au sosit în UE, în 2015.

Sursa: www.bbc.com

Fîrtea Diana Ofelia

What Next?

Related Articles