Unele înlesniri pentru români pe piaţa muncii din Germania

cerere - oferta pe piata fortei de munca. foto fabrica de bani.ro

Guvernul federal de la Berlin a convenit să acorde înlesniri suplimentare pentru accesul forţei de muncă calificate din România pe piaţa muncii din Germania.
Începând cu 2012  nu va mai fi nevoie de permisul de muncă obligatoriu pentru absolvenţii de facultate care solicită un loc de muncă potrivit pregătirii lor, pentru cei care vor începe o pregătire profesională într-o întreprindere şi pentru locuri de muncă sezoniere.

În cazul locurilor de muncă în care pregătirea şi calificarea profesională este una standardizată a fost exclusă “verificarea priorităţii”, adică angajatorii nu mai sunt obligaţi să ofere prioritate unui cetăţean german aflat în căutarea unui loc de muncă.
„Începând cu 2012 va fi mult mai uşor pentru români să lucreze în Germania”, a comentat ambasadorul Republicii Federale la Bucureşti, Andreas von Mettenheim, citat de Deutsche Welle.

Acesta a precizat că interdicţii privind libera circulaţie a forţei de muncă pentru români vor continua să existe “doar în cazul locurilor de muncă unde cerinţele de calificare sunt reduse”, acestea fiind menite să protejeze şomerii de lungă durată şi persoanele în căutarea unui loc de muncă cu pregătire profesională slabă, îndeosebi pe cei din Germania de Est.

Sursa: Deutsche Welle

What Next?

Related Articles