Unele centre de cercetare se vor privatiza, iar altele, vor fi desfiinţate

Ministerul Economiei a declarat că “se va consulta cu organisme interne şi internaţionale în privinţa privatizării unor societăţi cu activităţi de cercetare şi dezvoltare şi că va vinde sau dizolva o serie de institute de profil”.
“În cazul operatorilor economici a căror activitate este axată pe cercetare-dezvoltare-proiectare se vor purta consultări cu organismele interne şi internaţionale privind intenţia de privatizare cu sprijinirea activităţiii. În cazul cerorlalte societăţi comerciale din acest sector, se va analiza posibilitatea modificării cadrului legal în vederea privatizării”, se arată într-un document obţinut de MEDIAFAX.

Autorităţile au în vedere nouă institute naţionale de cercetare-dezvoltare şi şapte societăţi de pofil. Pentru cele şapte societăţi intenţia Ministerului Economiei este atragerea de investitori şi de fonduri europene.

Astfel, Ministerul Economiei vrea să privatizeze Institutul de Cercetare Ştiintifică, Inginerie Tehnologică şi Proiectare Mine pe Lignit (ICSITPML) Craiova, ICEM Iaşi şi IPROCHIM Bucureşti prin valorificarea participaţiilor statului.

Societatea EUROTEST Bucureşti va fi reorganizată, iar ISCIR Bucureşti va fi fie privatizată, fie implicată în parteneriate. SIMTEX Bucureşti, în reorganizare, va fi eficientizată prin externalizarea unor activităţi sau vânzarea acestora.

De asemenea, societăţile IPIU Bucureşti şi BRML-CERT vor fi dizolvate judiciar.

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles