Un nou război între Israel şi Hezbollah?

steagul Hezbollah. foto wikipedia

steagul Hezbollah. foto wikipedia

Războiul civil din Siria a fost şi este urmărit cu atenţie de către Israel. Desigur, aceasta nu este doar o atenţie contemplativă, Israelul acţionând, mai ales prin mijloace politico-diplomatice pentru ca sfârşitul acestui conflict să nu reprezinte o nouă ameninţare la existenţa sa. În acest sens conducerea israeliană cultivă legături apropiate cu Rusia, mai ales pentru a preveni pe cât posibil o creştere periculoasă a sprijinului pe care Moscova îl acordă Hezbollah-ului libanez.

Hezbollah are o mare influenţă în viaţa politico-socială a Libanului, are o prezenţă importantă în parlamentul libanez (14 deputaţi), iar alegerea ca preşedinte a generalului Michel Aoun, cu care este aliat politic, reprezintă o nouă întărire a poziţiei sale pe scena libaneză. Hezbollahul este prezent nu numai în sudul Libanului, dar şi în zona de sud a Beirutului, valea Bekaa şi zona munţilor Hermel, dispunând de o impresionantă infrastructură proprie, de la activităţi social-economice (şcoli, spitale, alte servicii sociale, firme, magazine) la mijloace media (radio, TV, ziare) la reţele de telefonie (inclusiv o dezvoltată reţea de telefonie fixă proprie), precum şi componente de informaţii şi militare proprii. Hezbollah, în întregul său, este catalogat ca organizaţie teroristă de către SUA, Israel, Canada, Franţa, Olanda, Consiliul de Cooperare din Golf, Liga Arabă. Nunai componenta militară este considerată teroristă de către Marea Britanie şi  Uniunea Europeană.

continuarea pe www.ingepo.ro

Corneliu PIVARIU

What Next?

Related Articles

One Response to "Un nou război între Israel şi Hezbollah?"

 1. STOPS says:

  PONTA DEMIS DE CIA?! Stiati ca, “ ERDOGAN “ a facut ce altii nu au facut nici in 200 de ani ?!
  A facut in 13-14 ani, peste 17 500-18 000 km de drumuri si autostrazi !!!
  A facut tunele, baraje, a facut doua tunele pe sub bosfor, etc!
  A dezvoltat industria de aparare, industria civila, cercetare-dezvltare, a infiintat centru de cercetare spatiala ( gen NASA)
  Face cel mai mare aeroport din lume, se va inaugura in 2018-2019 (lucreaza in jur de 10 000 muncitori)
  Urmeaza sa fie facut “ canal/kanal Istanbul “ ( gen bosfor) Plus orase moderne, dupa toate zonele/colturile culturale ale lumii, de o parte si de alta a canalului ( cautati materiale informative pe net, inclusiv youtube )
  Si multe alte proiecte …
  Mai pe scurt, datorita succesului sau, cei din exterior impreuna cu tradatorii din interior, au cautat sa-l saboteze, sa-l inlature de N ori !!!
  Inclusiv o echipa de 5 asasini MOSSAD, care a fost anihilata de catre cei de la MIT !!!
  Dupa asa zisa tentativa de lovitura statala, aranjata de catre CIA, care a esuat dupa cum bine stiti! Zilele astea, cei din exterior au incercat sa ingenuncheze Turcia, pe linie economica/bursiera !!! Erdogan a fost baiat destept si a prevenit cetatenii tarii, le-a cerut ca sa sprijine economia tarii si sa le urmeze sfatul pentru a preveni crizele financiare si santajul valutar, instrumentat de altii … Au fost indrumati sa isi scoata banii de la saltea/depozite/economii valutare si sa-i schimbe in lire turcesti sau aur !!!
  Ba mai mult, a propus Rusiei, Chinei si Iranului ca sa foloseasca propria moneda, in schimburile comerciale !!! Au acceptat cu totii !!! ( uite asa au scapat din ghearele si santajul valutar !!!)
  etc !!!
  Analistii STRATFOR, au spus ca este posibil ca si alte tari sa le urmeze calea … In cazul asta vor fi schimbari la nivel mondial !!! SE DEMOLEAZA/DARAMA IMPERIUL SIONIST !!!
  Un alt aspect, in 2022-2023, expira tratatele Montreux si Lausanne !!! Alt motiv de al inlatura pe Erdogan pentru ai lega pentru inca 100 de ani !!!
  Intelegeti voi ?!
  Pentru a asigura viitorul si siguranta generatiilor de maine, au luat acea hotarare de a instaura “ SISTEMUL PREZIDENTIAL “ ( asemanator/gen, celui american)
  PS: Atentatele de tip terorist, de pe teritoriul Turciei, sunt instrumentate de anumite servicii secrete din exterior si inscenate la diverse adrese … !!!