Un nou partid maghiar gata pentru a accede pe scena politică românească

Toro Tibor foto www.adevarul.ro

Preşedintele executiv al Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania, Toro Tibor, a anunţat că Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania ar putea fi înregistrat oficial la tribunal până la jumătatea acestui an.

Toro Tibor a precizat că ulterior vor fi elaborate strategiile electorale privind participarea formaţiunii la alegerile locale şi parlamentare din anul 2012.

Declaraţia a fost făcută sâmbătă menţionându-se posibilitatea colaborării cu celelalte formaţiuni politice maghiare din România, UDMR şi Forul Civic Maghiar.

La 6 decemebrie 2010 Consiliul National al Maghiarilor din Transilvania (CNMT), condus de vicepresedintele Parlamentului European, Laszlo Tokes, a decis înfiinţarea unui nou partid al maghiarilor, Partidul Popular al Maghiarilor din Ardeal (PPMA), o formatiune care se doreste a fi “purtatorul de cuvant al politicii de autonomie”.

sursa: RADOR

What Next?

Related Articles

One Response to "Un nou partid maghiar gata pentru a accede pe scena politică românească"

  1. Trifon Gruju says:

    Simt prietenii ca tara nu mai are suflu. Si acum trag tare sa obtina cat mai multe avantaje. Ii lasa pe cei compromisi la guvernare sa obtina avantaje in continuare. Ei acum fac politica “autonoma”.

    Ca roman nu voi uita ca toti romanii care au fost la guvernare, cu mici pauze, au fost sprijiniti de conlocuitorii maghiari. Nu e de mirare ca a ajuns tara in faliment, lipsita de securitate si inconjurata de “lupi”.

    laudat sa fie Isus ca ne pune la mare incercare. Dar e singura cale !