Un nou acord între Iran şi AIEA

Sigla AIEA. foto rfi.

Sigla AIEA. foto rfi.

S-a încheiat un nou acord între Iran şi Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) privind cooperarea nucleară. Însă, acesta nu include o vizită la instalaţia militară de la Parchin, solicitată încă din 2012, potrivit lui Behrouz Kamalvandi, purtătorul de cuvânt al Organizaţiei iraniene pentru energie atomică (OIEA), citat de AFP şi MEDIAFAX.
“O vizită la Parchin nu face parte dintre cele şapte puncte de cooperare”, a declarat Behrouz Kamalvandi.

Iranul şi AIEA au convenit pe 9 februarie să coopereze în privinţa a “şapte noi puncte în domeniul nuclear”, a declarat un alt oficial iranian din domeniul nuclear, Reza Nahafi.

“După două zile de negocieri la Teheran în cadrul cărora am purtat discuţii tehnice constructive (…), am convenit asupra a şapte puncte de acţiune cu agenţia până la 15 mai”, a declarat Najafi, reprezentantul Iranului la AIEA, citat de Isna.
O declaraţie comună, al cărei text integral nu a fost dat publicităţii, va menţiona cele şapte puncte asupra cărora vor coopera cele două părţi pentru a răspunde întrebărilor agenţiei cu privire la natura programului nuclear iranian controversat.

Sursa: Isna Agency, MEDIAFAX

What Next?

Related Articles