Un funcţionar român al ONU a fost decapitat în Afganistan

demonstratie violenta in Afganistan 01 aprilie 2011 foto Agerpres

Aproximativ 7 angajaţi ai ONU au fost ucisi, vineri 01 aprilie, în timpul unui atac asupra unui birou al ONU din Mazar-i-Sharif, în nordul Afganistanului, de manifestanţi care protestau faţă de incendierea recentă a Coranului în SUA.

Încă 12 funcţionari ai ONU, între care un cetăţean rus, au fost răniţi, a indicat un purtător de cuvânt al poliţiei locale, adăugând că starea a doi din aceştia este foarte gravă, informează AFP.

Pastorul integrist american Terry Jones a ars în 21 martie o copie a Coranului, în urma unui “proces” în care cartea sfântă a musulmanilor a fost declarată “vinovată” şi “executată”.

Cetăţeanul român, care a fost victima a atacului de la Biroul regional ONU din Mazar-I-Sharif, fiind decapitat de atacatori, este funcţionar internaţional al ONU, au declarat surse oficiale.

Un ofiţer norvegian figurează printre victime, a anunţat armata norvegiană.

“Conform informaţiilor preliminare, printre victimele atacului barbar de la Mazar-I-Sharif s-ar putea afla şi un cetăţean român. MAE este în contact cu autorităţile ONU pentru verificarea informaţiei. MAE condamnă cu toată fermitatea actele de violenţă şi intoleranţă. Ne exprimăm, de asemenea, solidaritatea cu membrii misiunii ONU în Afganistan”, a declarat vineri seara, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al MAE, Doris Mircea.

O manifestaţie de protest de mici proporţii a avut loc şi la Herat, un oraş situat la aproximativ 200 de kilometri vest de Kabul, dar nu s-au înregistrat violenţe.

sursa: HotNews; AGERPRES

What Next?

Related Articles