Ultimul dictator din Europa isi schimba primul ministru

La mai bine de o săptămână de la controversata sa realegere, preşedintele Republicii Belarus, Alexander Lukaşenko, a operat o remaniere guvernamentală.

El l-a înlocuit pe premierul Serghei Sidorski cu Mihail Miasnikovici, un apropiat al preşedintelui.

Lukaşenko, aflat la putere din 1994, a câştigat alegerile de acum o săptămână cu mai bine de 80% din voturi, potrivit rezultatelor oficiale. În ciuda protestelor internaţionale, el a acţionat în forţă împotriva opozanţilor după închiderea urnelor.  Sute de membri ai opoziţiei au fost condamnaţi la pedepse cu închisoarea.

Lukaşenko este perceput drept ultim dictator din Europa. UE şi SUA au anunţat că-şi vor revizui relaţiile cu Belarus.

sursa: Deutsche Welle

What Next?

Related Articles

2 Responses to "Ultimul dictator din Europa isi schimba primul ministru"

  1. Pro Patria says:

    Fraze care reflecta cliseele tipice presei occidentale. Un adevar spus pe jumatate este tot o minciuna.
    Potrivit legislatiei din Belarus, guvernul este obligat sa demisioneze (sa fie dizolvat) dupa alegerile prezidentiale (chiar daca ramane acelasi presedinte), deci o noua formula guvernamentala era inevitabila.
    Actiunea in forta impotriva manifestantilor a fost o reactie la actiunea in forta a manifestantilor impotriva cladirilor BEC si parlamentului (trebuie sa vedeti imaginile de pe YouTube) S.a.m.d.

  2. RA says:

    Titlul este gresit, vreti sa spuneti …penultimul dictator din Europa pentru ca ultimul nu si-a mai schimbat primul ministru de … 5 (cinci) guverne si poate in curand o va face spre uimirea Europei si a tuturor celor care credeau ca (cel cu coasa) nu va mai fi schimbat niciodata .