UE şi refugiaţii sirieni

UE si Siria. observator european

UE si Siria. observator european

Numărul de refugiaţi sirieni a depăşit 2 milioane. Mai mult de jumătate dintre aceştia sunt copii, potrivit Agenţiei ONU pentru refugiaţi, citată de EUObserver.

“Astăzi, numărul de refugiaţi sirieni a trecut pragul de două milioane, şi nu există niciun semnal că acest flux tragic se va încheia.  Mai mult de un milion sunt copii sub 17 ani”,se arată în comunicatul Agenţiei ONU pentru refugiaţi.

Numărul reprezintă un salt de aproape 1,8 milioane de oameni în doar un an. Mai mult de 97% dintre refugiaţii din Siria sunt găzduiţi de ţările din imediata vecinătate – Liban, Irak, Iordania şi Turcia.

Potrivit Comisarului UE pentru ajutor umanitar, Kristalina Georgieva, doar 46.000 de refugiaţi sirieni au ajuns în Europa.

În conformitate cu legislaţia UE, în cazul unui aflux masiv, refugiaţii din zone de război pot primi protecţie temporară. O astfel de decizie trebuie să fie luată de către miniştrii UE. Dacă va fi adoptată a atare decizie, ar fi prima dată când în cadrul UE se aplică acest mecanism. Astfel refugiaţii sirieni ar putea primi un permis de şedere, autorizaţie de muncă, acces la cazare şi tratament medical.

Sursa: EUObserver

What Next?

Related Articles

One Response to "UE şi refugiaţii sirieni"

  1. Anca says:

    Bine ca s-au gandit sa le faca si lor un bine, intr-un final.