UE – sancţiuni politice împotriva Rusiei

UE Ucraina si Rusia. foto novostimiraUniunea Europeană a adoptat o serie de sancţiuni politice împotriva Rusiei. Astfel, au fost suspendate negocierile pe tema acordului privind vizele şi s-au lansat ameninţări cu măsuri economice, dacă situaţia din Ucraina nu se va îmbunătăţi.

Potrivit lui Herman Van Rompuy, preşedintele Consiliului European, şefii de stat şi de guvern au adoptat o strategie de sancţionare a Rusiei pe mai multe etape, scopul fiind constrângerea Moscovei să iniţieze negocieri pentru soluţionarea crizei din Ucraina.

“Situaţia din Ucraina trebuie să se detensioneze. Dacă Rusia nu va face acest lucru, vor exista grave implicaţii în relaţiile UE-Rusia”, a declarat Van Rompuy.

Uniunea Europeană consideră “ilegală” decizia Parlamentului din Crimeea de a solicita anexarea regiunii ucrainene de către Rusia, anunţă preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, citat de AFP.

“Decizia Parlamentului din Crimeea intră în contradicţie cu prevederile Constituţiei Ucrainei şi este ilegală”, a declarat Van Rompuy după summitul de la Bruxelles.

“Este foarte important ca cele 28 de state membre UE să vorbească aceeaşi limbă”, adică să fie de comun acord, a declarat preşedintele Franţei, François Hollande.

 

Sursa: AFP, AGERPRES

What Next?

Related Articles

One Response to "UE – sancţiuni politice împotriva Rusiei"

  1. Informatii says:

    Intrebarea este daca aceste sanctiuni chiar vor afecta Rusia.