UE oferă 12 milioane de euro pentru distrugerea arsenalului chimic sirian

ajutor UE pentru distrugerea arsenalului chimic sirian. foto jurnalul.roUniunea Europeană (UE) va oferi un sprijin financiar în valoare de 12 milioane de euro pentru distrugerea arsenalului chimic sirian.
Această sumă reprezintă contribuţia la fondul înfiinţat în acest sens de Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC).

Declaraţia în acest sens a fost făcută de Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate în decembrie şi a devenit realitate luni,17 februarie, după semnarea contractului de către comisarul european pentru dezvoltare, Andris Piebalgs.

Folosirea armelor chimice în Siria în luna august 2013 a fost condamnată cu fermitate de comunitatea internaţională şi au fost decise o serie de iniţiative, printre care şi crearea acestui fond de economii.

În acest context, pentru a răspunde provocării reprezentate de distrugerea arsenalului chimic sirian, care a început la sfârşitul lui septembrie anul trecut, informează un comunicat al CE.
Activităţile incluse în program includ transportul, tratarea şi depozitarea materialelor chimice în afara Siriei şi vor fi realizate în comun de ONU şi de OIAC.

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles

One Response to "UE oferă 12 milioane de euro pentru distrugerea arsenalului chimic sirian"

  1. Laura says:

    Of…nu l-au distrus odata? S-a vorbit atat de mult despre asta si nu s-a intamplat nimic concret…