UE aminţă Grecia: dacă nu acceptă planul UE va fi exclusă din UE

Jean Leonetti foto Wikipedia

Ministrul francez al afacerilor europene, Jean Leonetti, a declarat pentru radio Europe 1, că Grecia va fi exclusă nu doar din zona euro, ci şi din Uniunea Europeană dacă nu acceptă planul stabilit de “cei 27″ vizând rezolvarea crizei datoriilor.

“A nu accepta acest plan înseamnă ieşirea din zona euro, iar pentru greci înseamnă ieşirea din Europa”, a insistat Jean Leonetti, adăugând că nu agreează o asemenea soluţie.

Ministrul francez a reafirmat că ieşirea Greciei din zona euro şi din UE nu trebuie să destabilizeze zona financiară.

“Cine se teme de ieşirea Greciei din euro şi din Europa se află sub efectul contaminării. Au fost luate măsuri” pentru a preîntâmpina un colaps financiar european, a mai spus Jean Leonetti, referindu-se la prevederile Fondului european de stabilitate financiară (FESF), convenit cu ocazia summitului organizat la 27 octombrie la Bruxelles.

“Dacă Grecia părăseşte euro şi Europa, ceea ce nu dorim, dar dacă ea decide astfel, atât euro, cât şi Europa vor rămâne stabile”, iar dacă ”rămâne în zona euro, rămâne în Europa, precum Irlanda, care a fost salvată fiind supusă aceluiaşi gen de disciplină şi asistenţă”, a conchis ministrul francez al afacerilor europene.

sursa: AGERPRES

What Next?

Related Articles