UE a adoptat noi norme, stricte, privind tranzacţionarea angro a energiei

UE si Romania. foto e-worktoday.

Potrivit unui comunicat al Reprezentanţei Comisiei Europene în România, pe data de 10 octombrie “UE a adoptat noi norme,stricte, privind tranzacţionarea angro a energiei”.

Scopul principal al acestor schimbări vizează împiedicarea “utilizării informaţiilor privilegiate şi a altor forme de abuz de piaţă, care denaturează preţurile de tranzacţionare angro a energiei şi se traduc în mod normal prin faptul că întreprinderile şi consumatorii plătesc mai mult decât ar trebui pentru energia consumată”.

Noua legislaţie va intra în vigoare până la sfârşitul lui 2011.
Pentru prima oară, tranzacţionarea energiei va fi monitorizată la nivelul UE pentru a descoperi abuzurile. Autorităţile naţionale din statele membre vor institui sancţiuni pentru a contribui la stoparea şi prevenirea manipulării pieţei.

Comisarul UE pentru energie, Günther Oettinger, a declarat:
„Ziua de astăzi marchează o etapă importantă în dezvoltarea pieţei interne. Noile norme privind tranzacţionarea vor contribui la preţuri echitabile ale energiei. Mai mult, prin îmbunătăţirea transparenţei şi a integrităţii pieţei, întărim şi încrederea pe care o au toţi participanţii la piaţă în buna funcţionare a pieţei interne. Acest lucru va promova concurenţa şi va garanta, pentru consumatori, obţinerea întotdeauna a celei mai bune oferte.”

 

 

Sursa: comunicat al Reprezentanţei Comisiei Europene în România

What Next?

Related Articles