Udrea – “stăpână” şi peste Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară

Prezentă la Ploieşti, Elena Udrea, din calitatea de ministru al MDRT, a făcut publică preluarea Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) de către MDRT. Aceasta a declarat că “prin preluarea în subordinea MEDRT a Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI), se doreşte realizarea unui cadastru imobiliar în toată ţara, România având o problemă în acest sens”, potrivit AGERPRES.

“Este un proiect prin care noi încercăm să realizăm cadastru imobiliar în toată ţara. Avem o mare problemă care împiedică dezvoltarea teritorială, regională a României, pentru că în acest moment nu există cadastru imobiliar în România, nu sunt trecute proprietăţile, nu sunt marcate proprietăţile şi este foarte greu să demarezi orice fel de proiect, cu atât mai mult unul de anvergură regională’, a afirmat Udrea.
Udrea a mai spus că “ministerul pe care îl conduce gestionează programul privind realizarea cadastrului, dar fondurile pe care le are la dispoziţie sunt infime, faţă de nevoia existentă”.

Subliniind faptul că există o solicitare a Comisiei Europene de a realiza acest cadastru imobiliar, Elena Udrea a arătat că România se află printre puţinele ţări care se află într-o astfel de situaţie.

“Dacă am suprapune proprietăţile, aşa cum sunt ele marcate, cu titlurile de proprietate pe care le deţin cetăţenii României astăzi, suprafaţa este mai mare decât suprafaţa României. Asta înseamnă că foarte multe proprietăţi sau titluri de proprietate se suprapun unele peste altele, se referă la aceleaşi suprafeţe de teren, iar lucrul acesta trebuie reglementat în viitor”, a spus Udrea.

Sursa: AGERPRES

What Next?

Related Articles