Udrea, Berceanu si Seitan nu si-au platit datoriile catre stat

Firmele la care sunt acţionari majoritari sau minoritari trei dintre membrii cabinetului Boc se regăsesc pe lista neagră a datornicilor. Aceştia sunt: Elena Udrea, Radu Berceanu şi Mihai Şeitan.


“În timp ce guvernul încearcă să scoată bani din piatră seacă, înfierând firmele care nu-şi achită datoriile la buget, trei miniştri au omis să achite dările companiilor la care sunt acţionari”, scrie Evenimentul zilei. La finele lui 2009, firmele în acţionariatul cărora se găsesc Elena Udrea, Radu Berceanu şi Mihai Şeitan apăreau în executare silită, cu datorii la stat de peste 700.000 de lei.

Dacă Elena Udrea, ministrul Turismului, acuză încurcături în sistemul Agenţei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) şi pune pe masă un certificat de atestare fiscală, Radu Berceanu, şeful de la Transporturi, invocă un proces purtat şi pierdut cu Direcţia Generală a Finanţelor Publice Dolj. Doar ministrul muncii, Mihai Şeitan, dă vina pe criză. Prinşi pe picior greşit, miniştrii promit să se achite de datorii în cel mai scurt timp posibil, pentru a scăpa de penalităţi.

„Mi-aţi dat o veste proastă”

Ministrul muncii deţine 12,2% din firma Guild-Broker de Asigurare SRL, la care a lucrat până în februarie 2009, când a devenit consilierul premierului Emil Boc. La sfârşitul anului trecut, firma avea datorii la stat de 245.482 de lei, potrivit datelor centralizate de site-ul ANAF. Peste jumătate din sumă constituie taxe către bugetul asigurărilor sociale.

 

 

Sursa: Evenimentul zilei

What Next?

Related Articles