Udrea anunta demararea programului de construire a 30 de săli polivalente

După programele “Turism ecumenic”, “case pentru tineri” si “case pentru specialisti”, niciunul finalizat sau măcar în fază de execuţie, Elena Udrea, anunţă că Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului va cheltui 320 de milioane de euro pentru construcţia a 30 de săli polivalente în următorii şase ani.

Programul “Săli Polivalente” este inclus într-un proiect de hotărâre de Guvern care se află în momentul de faţă în procedură de aprobare, pe 13 ianuarie 2011 fiind lansat în dezbatere publică.

Un calcul simplu arată că preţul mediu pentru o sală polivalentă va fi de 10,6 milioane euro. Sălile vor avea între 5.000 şi 15.000 de locuri, iar proiectul urmează să fie derulat prin Compania Naţională de Investiţii, aflată sub autoritatea ministerului.

Ministrul Elena Udrea a declarat, în urmă cu o săptămână, cu ocazia prezentării bilanţului MDRT pe 2010, că în 2011 va începe construirea celei mai mari săli polivalente din România, localizată în Bucureşti, cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi din Fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului.

Programul va necesita 21,5 milioane de lei în acest an, 193,5 milioane de lei în 2012 şi câte 430 de milioane de lei în 2013 şi 2014. În 2015 şi 2016 investiţiile în sălile polivalente vor totaliza 280 de milioane de lei.

“Finanţarea programului se asigură din alocaţii de la bugetul de stat, în limita fondurilor aprobate anual cu această destinaţie în bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, alocaţii de la bugetul local, credite externe, procedura parteneriatului public-privat, precum şi din alte surse de finanţare legal constituite”, se arată în proiectul de hotărâre de Guvern, elaborat de minister.

În cadrul programului vor fi promovate trei tipuri de săli polivalente, cu 5.000, 10.000 şi 15.000 de locuri, iar beneficiarii vor fi autorităţile administraţiei publice locale.

În 2010, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a finalizat construcţia a 88 de săli de sport, din cele 220 contractate.

sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles

One Response to "Udrea anunta demararea programului de construire a 30 de săli polivalente"

  1. olariu gelu says:

    o investitie trebuie sa aduca profit,altfel este o prostie sau o hotie. ca atare sunt curios cine va administra aceste sali, cat va costa intretinerea lor si cat se va incasa pe exploatarea lor.