Ucraina închide, temporar, puncte de trecere a frontierei cu Crimeea şi Sevastopol

Oleksandr Turcinov. foto bztv

Oleksandr Turcinov. foto bztv

În contextul actual, marcat de puternice tensiuni şi violenţe, Ucraina a decis închiderea temporară a 27 de puncte de control şi de trecere a frontierei de stat cu Crimeea şi Sevastopol, anexate la mijlocul lunii martie la Federaţia Rusă. Aceasta, potrivit site-ului oficial al guvernului de la Kiev, citat de RIA Novosti şi eurotv.md.

Ministerul de Externe a înştiinţat reprezentanţii misiunilor diplomatice străine în Ucraina, precum şi pe cei ai reprezentanţelor diplomatice şi consulare ale Ucrainei despre decizia referitoare la închiderea temporară a punctelor de control şi de trecere, potrivit unui comunicat al executivului ucrainean.

Anterior, Kievul, după schimbarea puterii şi anexarea Crimeii la Rusia, a interzis intrarea pe teritoriul său a cetăţenilor ruşi de sex masculin.

Preşedintele interimar ucrainean, Oleksandr Turcinov, a declarat duminică, 4 mai, într-un interviu televizat, că “practic conducerea Rusiei a declanşat un război pe teritoriul Ucrainei”.

“Revoltele în regiuni sunt orchestrate de provocatori, printre care se numără şi localnici. Dar toate acţiunile lor sunt coordonate dintr-un singur centru şi acesta este situat pe teritoriul Rusiei”, a afirmat Turcinov, citat de publicaţia electronică ucraineană Last24.info.

Eurotv.md

What Next?

Related Articles