TVA-ul din proiectele finanţate cu fonduri europene va deveni cheltuială eligibilă din 2012

TVA - eligibil pt proiecte cu fonduri europene. foto dexblog.ro

Veşti bune pentru cei care vor elabora proiecte ce se vor derula cu fonduri europene. Astfel, prin Hotărârea Guvernului nr.759/2007 , taxa pe valoarea adăugată aferentă proiectelor finanţate din fonduri structurale şi de coeziune va deveni cheltuială eligibilă şi va fi suportată din fonduri comunitare. Reglementările se vor aplica pentru contractele încheiate începând cu 1 ianuarie 2012.

Executivul a modificat şi completat, pe data de 9 noiembrie, Hotărârea Guvernului nr.759/2007 privind regulile de eligibilitate a cheltuielilor efectuate în cadrul operaţiunilor finanţate prin programele operaţionale.

“Hotărârea are în vedere două obiective: pe de-o parte, creşterea gradului de absorbţie a fondurilor comunitare prin faptul că TVA devine eligibilă, deci poate fi suportată din fondurile comunitare. Pe de altă parte, are un efect pozitiv asupra beneficiarilor care astfel vor putea să-şi deducă această cheltuială, care va fi suportată din fonduri UE”, a afirmat ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

Ministrul Afacerilor Europene a precizat că noile prevederi vor intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2012.

În termen de 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial a acestei Hotărâri, vor fi emise instrucţiuni de aplicare la nivelul autorităţilor de management.

Sursa: comunicat de presă a Guvernului

What Next?

Related Articles