Turcia – cutremur de 6 grade pe scara Richter

57 de persoane au murit şi alte 71 au fost rănite luni, 8 martie, în urma cutremurului cu magnitudinea de 6 grade pe scara Richter, care a afectat provincia Elazig din estul Turciei.

“Numărul victimelor a ajuns la 51″, a precizat un oficial din cadrul celulei de criză înfiinţată de autorităţile regionale.

Victimele s-au înregistrat în cinci sate apropiate de epicentrul localizat la Karakocan, în provincia traversată de falia seismică activă a Anatoliei orientale, a precizat guvernoratul din Elazig.

Potrivit guvernatorului Muammer Erol, citat de posturile de televiziune, echipele de intervenţie au intrat în toate zonele sinistrate.

Bekir Yanilmaz, primarul unuia dintre satele afectate de seism, Kovancilar, a declarat că printre victime se află şi copii.

Seismul, produs la ora 04.32 (04.32, ora României), a avut epicentrul în apropierea localităţii Karakocan, din provincia Elazig, a precizat observatorul seismologic Kandilli, din Istanbul, pe site-ul său. Între timp s-au înregistrat aproximativ 20 de replici seismice.

Locuinţele din satele acestei regiuni sunt construite în general din chirpici şi sunt puţin rezistente la cutremure.

Potrivit oficialilor locali citaţi de televiziuni, bilanţul ar putea creşte în continuare.

Echipele de intervenţie caută supraviţeuitori în satul Okcular cu 800 de locuitori, unde circa 30 de locuinţe s-au prăbuşit, în timp ce ambulanţele transportau răniţi la spitalul din Elazig.

 

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles